2013. október 28., hétfő

Tizenötödik nap - Ismét hétfő

Tizenötödik nap

Ismét hétfő


Bár annyira egybefolynak  a napok, hogy igazán nem is tudjuk néha milyen nap van, a dátumot meg főleg nem tartjuk észben. Annyit azonban tudunk, hogy a mai nappal elkezdődött az utolsó hetünk. Ráadásul nem is akár hogyan.

A mai első célállomásunk a villamos remíz volt, ahová mi mással mentünk volna, mint villamossal, sőt mi több, külön villamossal!



















Csak a mi kedvünkért üzemeltették be az 1969-es évjáratú villamost, ami felvett minket a hostelhez közeli Stradom nevezetű megállóban, és végigszáguldott velünk a városon.





















A remízben bemutattak nekünk több típust, még a szerelőaknába is lemehettünk, hogy alulról is megszemléljünk egy járművet.

Teljes részletességgel elmondtak nekünk mindent a szervizelésről, a kerekek karbantartásáról, megnéztük hogyan forgácsolják le bizonyos táv után a kerekeket és még sorolhatnánk. Ha valakit részletesen érdekelne a dolog, megnézheti a munkanaplónkat, melyet minden nap szorgosan írunk.


11 órakor azonban el kellett indulnunk a fogadó iskolánkba, ahol délben az ’56-os eseményekre emlékeztek meg ünnepi műsor keretében, melynek a díszvendégei egy magyar konzul és mi voltunk. Természetesen ide is a külön villamos szállított minket. 


Az ünnepséget az iskola igazgatója nyitotta, majd egy veterán katona tartott beszédet.



















Ezt követően egy történész világított rá a magyar és a lengyel történelem közös pontjaira, végül a Krakkói Filharmonikusok adtak egy órás koncertet, melynek az érdekessége az a két rapper volt, akik a komolyzenei kíséretre rapben mondták el a történelmi eseményeket. Sajnos mindezt lengyelül, így vajmi keveset értettünk belőle :)



A végén csipegettünk a megterített asztalról, mivel igencsak éhesek voltunk, de nem túl sokat, mert utána mentünk egy nagy közös ebédre :)


Aztán egy kis szabadprogram vacsora, munkanapló, élménynapló, ahogy az lenni szokott.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése