2013. október 14., hétfő

Hetedik nap, szabad(?!)nap

Hetedik nap

Szabad (?!) nap


A délelőttöt (három fő kivételével) nagyon aktívan töltöttük, ugyanis elmentünk egy sportcentrumba, ahol lehetőségünk volt elmenni uszodába és konditerembe. Az otthon maradt három fő (Fügedi Krisztián, Jakab Gábor, Ötvös Gergő) pedig intézte a mosást :) Jól esett egy kicsit mozogni, na nem mintha egyébként lenne időnk lustálkodni, de ez azért mégis más volt.



Délután kettő órakor pedig egy magyarul beszélő lengyel idegenvezető várt minket, akivel egy négy órás program keretében egy nagy sétát tettünk Krakkó belvárosában.  Rengeteg érdekes történetet, legendát mesélt, s bár természetesen szenvedtünk, hiszen abban a korban vagyunk hogy minden ami nem facebook csak unalmas lehet, titkon figyeltünk, és meg kell hagyni jó volt. Elfáradtunk rendesen, éhesek voltunk, de hősiesen végigjártunk mindent.
Először felmentünk a Wawel dombra, láttuk fentről a sárkányt és gyönyörködtünk a Visztula folyó nyújtotta panorámában.



Majd megnéztük a székesegyházat, ahol sajnos nem lehetett fényképezni, pedig gyönyörű volt,és magyar vonatkozások miatt jó is lett volna.



  
A bejáratnál megnéztük a sárkány csontjait, de már tudjuk, hogy azok valójában dinoszaurusz vagy mamut csontok :)






















A szerencsehozó haranghoz is felmásztunk, reméljük lesz eredménye!!





















A királyi kastély is nagyon szép!





Majd lesétáltunk a belvárosba.



Megnéztük a Mária Bazilikát.


Természetesen a magyar vonatkozású helyekre is elmentünk. Ezen a képen éppen egy magyarul és lengyelül íródott emléktáblát olvasunk, mely a Krakkóban tanuló magyar diákoknak állít emléket. 


Balassi Bálintról sem feledkezhetünk meg!


Ja, és mától a Jagelló Egyetemre járunk, a középiskolai éveket átugorjuk



  Benkő tanárnőnek lefényképeztük Kopernikuszt!!!



A Barbakánra már nem sok energiánk maradt, de annyi még igen, hogy visszamenjünk a Mária Bazilikához, hogy megnézzük hat órakor a tűzoltót, aki a toronyból trombitál. Integettünk neki, és visszaintegetett, mégpedig azért, mert a legenda szerint, akinek visszainteget, visszajön Krakkóba. Hát mi szeretnénk még ide egyszer visszajönni, mert nagyon szép város. S mint ahogy írtuk az elején, fárasztó volt ez a négy óra, de megérte!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése