2013. október 5., szombat

Hurrá, utazunk!Hurrá, utazunk!


A Leonardo da Vinci program az Európai Bizottság 1994-ben indult együttműködési programja a szakképzés területén, amelynek célja az európai uniós szakmai képzési politika megvalósítása, illetve a tagállamok szakképzési politikájának harmonizációja. 2007-től a program beépül az új Egész életen át tartó tanulás programba (2007-2013).

Az Eötvös Loránd Szakközépiskola és Szakiskola sikeresen pályázott a programba való részvételre, így lehetőségünk nyílik arra, hogy egy három hetes szakmai gyakorlatot töltsünk Lengyelországban, Krakkóban.

A program keretén belül a Zespół Szkół Mechanicznych Nr 3 krakkói szakközépiskolában, annak tanműhelyében illetve kihelyezett vállalatoknál veszünk részt szakmai képzésen.

A külföldi gyakorlat a szakmai és idegen nyelvi kompetenciánk fejlődéséhez jelentős mértékben hozzájárul, továbbá megismerkedhetünk Lengyelország kultúrájával, történelmével is. A csapat tagjai:

Husonyicza Roland                 10.a osztály
Csatos Gergely Ferenc            11.a osztály
Juhász Péter                           11.a osztály
Váradi-Palotai Márton Jenő    11.a osztály
Borbély Norbert                     11.b osztály
Borbély Roland                      11.b osztály
Corti Jenő Marcell                  11.b osztály
Süle Tibor György                  11.b osztály
Tóth Dávid István                   11.b osztály
Fügedi Krisztián                     12.a osztály
Hrivnák Ádám                        12.a osztály
Jakab Gábor                           12.a osztály  
Józsa Botond                          12.a osztály
Ötvös Gergely                         12.a osztályFelkészítésA kiutazás előtt felkészítő foglakozásokon vettünk részt, melyek során a gyakorlathoz szükséges szakmai, angol nyelvi valamint a Lengyelországhoz kapcsolódó földrajzi és történelmi ismereteinket frissíthettük föl.