2013. október 16., szerda

Tizedik nap - eső előtt. eső után

Tizedik nap

Eső előtt, eső után

Reggeltől kezdve esik. Igazán nem zavart be a programba, de jobb lett volna napsütésben megnézni a Niepolomice-i kastélyt.  A reggelünk nem indult valami fényesen, ugyanis egy félreértésnek köszönhetően a buszra több mint fél órát kellett várni az esőben. Mondjuk be tudtunk állni a védett helyre, így nem áztunk el, de nem esett jól a hidegben álldogálni.



  

Szóval némi késéssel, de elindultunk a kis 18 fős buszunkkal. Nem kellett sokat utaznunk, egy fél óra alatt megérkeztünk a kastélyhoz.



Megnéztük a kápolnát, ahol a kastély melletti 14. századi templom eredeti alapító okiratát.




Aztán átmentünk abba a szobába, ahol a több országból kapott vadász trófeákat állították ki.
Itt aztán mindenki barátra lelt :)



















Ha már kastélyban járunk, a fegyver gyűjteményt is megnéztük. A páncélok nem eredetiek voltak, de tökéletes másolatokat készítettek.

















A kastély után átmentünk a szomszédos fonográf múzeumba, ahol végigjártuk a hangok, illetve a zene rögzítésének és lejátszásának történetét. A legkorábbi szerkezet 1915-ből származik, és még mindig nagyon jó állapotban van.



Majd a korszakonként berendezett szobákat jártuk végig. Jó volt látni a drága szüleink által jól ismert használt kazettás magnókat, a walkment :):), a fekete fehér tv-t stb.





















Mivel 11.45-re voltunk bejelentve a MAN kamion összeszerelő üzembe, így a múzeumból egyenesen odamentünk. Sajnos fényképet nem lehetett készíteni, csak egyetlen egy helyen.


A képen látható kamion ennek a cégnek az első terméke és kabalája is egyben, és gyakorlatilag az egyetlen saját tulajdonban lévő járművük.
Az üzem látogatása során azért több dolog is lenyűgözött minket. Csak egy két érdekességet szeretnénk megosztani, a többit majd otthon úgyis lemeséljük. Az egyik megdöbbentő adat az volt, hogy egy műszak alatt 45 kamiont kell összeszerelniük. Kijelzőn a munkások folyamatosan követhetik, hogy jól haladnak-e. Jelzik, hogy az adott időpontig hány kamiont kellene összeszerelniük, és hogy mennyinél tartanak valójában. A végén pedig megengedték, hogy beüljünk a vadonatúj járművekbe. Hát nem volt semmi érzés :)

Így töltöttük el a 10. napunkat, volt egy kis kultúra, és volt egy kis szakmai is. Holnap megyünk Tichybe a Fiat gyárba. Már nagyon várjuk!!! Holnap jelentkezünk!


Bye :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése