2013. október 20., vasárnap

Tizenegyedik nap - Már kevesebb,mint a fele

Tizenegyedik nap


Már kevesebb, mint a fele

Fáradunk, így elmaradt a tegnapi blog írása. Gyakorlatilag két hete meg sem állunk. Reggelente egyre nehezebb felkelni, így a ma reggeli 5 órai kelés nagyon megviselte a társaságot. Hajnali háromnegyed hétre kint kellett lenni az iskolánál, így hatkor elindultunk. Ott várt ránk a busz és a fogadó iskola egyik osztálya. Tychybe mentünk a Fiat gyárat megnézni, így két órát utaztunk.


Igyekeztünk pihenni a buszon, de hát ezek a lengyel diákok sokkal rosszabb magaviseletűek ám nálunk. Ezt a kísérő tanáraink is tudják igazolni. Végig rendetlenkedték az utat, szegény Beata tanárnő, aki az ő osztályfőnökük, nekünk pedig a kinti segítő tanárunk, végig fegyelmezte őket. Bezzeg mi! Ránk se kellett szólni, úgy viselkedtünk, mit a kisangyalok  :)



Mivel a gyár területén egyáltalán nem szabadott fényképezni, ma nem csináltunk sok képet, de az agyunkban mindent elraktároztunk :)
 


Mielőtt beléptünk az üzem területére megkaptuk a narancssárga láthatósági mellényt, majd beültettek minket egy előadóterembe, és megnéztünk egy filmet a Fiat Auto Poland működéséről, arról, hogy tulajdonképpen mivel foglalkoznak, hányan dolgoznak itt, milyen autókat szerelnek össze, és alapvetően arról, hogyan zajlik az egész folyamat. Érdekes volt látni azt a rengeteg robotot a szalagok mellett, viszont hiába ez a modern technológia, a precíz munka elvégzésére azért még mindig emberi munkaerőt használnak.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése